Evenementen

2 december 2021: KBO-PCOB Inspiratiebijeenkomst
Donderdag 2 december 2021 vindt de KBO-PCOB Inspiratiebijeenkomst plaats in Cultuurpodium Domani te Venlo. Inloop is vanaf 9.30 uur, het programma start om 10.00 uur.
Leden van KBO Venray, maar ook andere senioren, kunnen zich inschrijven via kbo-pcob.nl/tour of door te bellen naar 030- 3400655 (ma-do tussen 10-13uur).
Wij willen zoveel mogelijk mensen oproepen te komen en zich te laten inspireren door Jaap Jongbloed, Leo Fijen en Hans Straatman. Zij spreken over thema’s omzien naar elkaar, zelfbewustzijn, beweging en digitaal contact houden.
Op 24 november start een radiocampagne op L1 Radio en Radio Brabant, welke loopt tot en met 30 november. Hierin worden mensen opgeroepen naar het evenement te komen, vanzelfsprekend verwachten we dat door deze commercial ook de naamsbekendheid van KBO-PCOB zal toenemen wat ook belangrijk is voor de bekendheid van uw lokale afdeling.
Programma

 

9 december 2021: Taalakkoord 2.0
Het Taalhuis organiseert op 9 dec. van 16.00 – 18.00 een bijeenkomst om het Taalakkoord 2.0. te ondertekenen. Met de ondertekening van het Taalakkoord 2.0 wil het Taalhuis zich samen met partners uit Horst a/d Maas en Venray verder inzetten in de aanpak tegen laaggeletterdheid. Het Taalakkoord 2.0 is een aanvulling op het Taalakkoord dat op 1 jan 2020 is ondertekend door gemeentes Horst a/d Maas en Venray, BiblioNu, Synthese, Gilde Educatie en Stichting Lezen en Schrijven.

Tekent u ook mee tegen laaggeletterdheid?

Wist u dat meer dan de helft van de laaggeletterden van autochtone afkomst is?
Juist bij deze mensen is de schaamte het grootst. De ervaring leert dat zij hierdoor niet snel zelf zullen aankloppen voor hulp. De omgeving kan hen daarbij helpen.
Als 1 op de 7 mensen laaggeletterd is, betekent dit dat we allemaal in onze omgeving wel iemand kennen die laaggeletterd is. Een ouder op het schoolplein, een werknemer of lid van de voetbalvereniging.
Hoe meer mensen betrokken zijn in de aanpak tegen laaggeletterdheid, hoe meer mensen geholpen kunnen worden.

U kunt ook meedoen!
En dat kan al heel eenvoudig. De eerste stap is het bewust zijn van wat laaggeletterdheid is. We zullen de bijeenkomst aftrappen met de lokale première van de film ‘Sjeemte’. In deze film wordt duidelijk hoe ver iemand kan gaan om laaggeletterdheid geheim te houden en wat de impact hiervan is.
Tevens wordt het activiteitenaanbod van het Taalhuis gedeeld, zoals bijv. een workshop ‘eenvoudiger communiceren’ en een workshop ‘laaggeletterdheid herkennen en doorverwijzen’.

Wilt u zich alvast aanmelden? Stuur dan een mail naar taalhuis@biblionu.nl.  

Met vriendelijke groeten,
Lieke Willemssen en Wendy Hendrix
Taalhuis Horst a/d Maas en Venray
T: 06 40905020
E: lwillemssen@biblionu.nl
W: www.taalhuishorstvenray.nl
Merseloseweg 59, 5801 CC Venray / Gasthuisstraat 25, 5961 GA Horst

 

10 december 2021: Winterfair Antoniushuis
Wij zijn “Dagelijks leven” locatie het Antoniushuis in Venray. “Dagelijks Leven” biedt zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting voor 22 bewoners.
Vrijdag middag 10 december gaan wij een winter fair organiseren waar wij o.a. met marktkraampjes staan om zelfgemaakte kerstornamenten te verkopen, waffels bakken, kinderactiviteiten en muziek. Ook zal er een prijzen tombola zijn.
Met deze winterfair starten we onze crowdfunding actie. We willen geld gaan inzamelen voor het aanschaffen van de belevenistafel. Dit is een grote, interactieve, mobiele activiteitentafel, speciaal ingericht voor mensen met dementie.
Zie flyer

Met vriendelijke groet,
Janneke Hendrix
Locatiemanager het Antoniushuis Venray2
Antoniushuis
Oostsingel 3A
5802 AM  Venray
0478- 85 52 65 / 06 – 82 71 14 65
www.dagelijks-leven.nl