Wandelen in Odapark

IVN-Wandeling voor ouderen en mindervaliden in het Odapark
Deze wandeling is speciaal bedoeld voor de ouderen, maar zeker ook voor mindervalide liefhebbers van wandelen, die geen grotere afstanden mogen of kunnen lopen. We gaan in een aangepast tempo en de wandeling is eveneens korter van duur.
We blijven voornamelijk in het Odapark zelf. Wat biedt het Odapark ons in het voorjaar aan natuur? Het park en de directe omgeving vormen een ware oase van natuur, cultuur, geschiedenis en kunst.
Dit park van 19 ha groot was voorheen eigendom van de Zusters Ursulinen, die een meisjesinternaat in Venray beheerden, Jerusalem genaamd, waarin nu het gemeentehuis van Venray is gevestigd.   Het park werd door de Zusters Ursulinen in 1899 met o.a. een theehuis ingericht. Het kwam 1981 in bezit van de gemeente Venray en werd er een openbaar park van gemaakt. In het oosten en zuiden gaat dit park over in het Vlakwaterbos, door sommigen al omgedoopt tot stadsbos. We sluiten de wandeling af met een kopje koffie of thee. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Datum : donderdag 11 mei 2023.
Vertrektijd: 15.00 uur.
Vertrekpunt: Parkeerplaats ingang Odapark aan de Merseloseweg.