skip to Main Content
SYNTHESE

Wij willen u graag wijzen op de betekenis van SYNTHESE

Netwerkcoach
Vind je het lastig om contacten te leggen met anderen of aan te sluiten bij een vereniging of club? Maar wil je wel graag je sociale netwerk versterken of uitbreiden? Dan kan de Netwerkcoach van Synthese jou helpen!

De netwerkcoach
De speciaal opgeleide vrijwilligers worden ondersteund door een beroepskracht van Synthese. Op basis van jouw wensen en levensverhaal biedt deze coach je een steuntje in de rug. De coach lost geen problemen op, maar vergroot wel je kansen op het ontmoeten van nieuwe mensen of het benutten van je huidige contacten. Samen bekijken jullie hoe je sociale netwerk er uit ziet en geeft aan wat je daarin mist. Wil je bijvoorbeeld kennis maken met mensen uit je buurt, zodat je regelmatig buiten een praatje kunt maken of samen koffie kunt drinken? Wil je je aansluiten bij een vereniging? Of zoek je mensen om samen dingen mee te gaan doen? Voor iedereen zal dit anders zijn. Samen bekijk je wat bij jou past.

Hoe werkt het?
De coach legt uit welke stappen je kunt ondernemen en ondersteunt je waar nodig gedurende ongeveer een half jaar. Hij of zij draagt geen kant-en-klare oplossingen aan, maar denkt met je mee. Je maakt samen een plan om je netwerk te versterken of uit te breiden.. Je bepaalt zelf wanneer je een stap zet en hoe je dit wilt doen. Hiervoor ga je dingen uit proberen. Aarzelen mag en is volstrekt logisch.

Neem contact op met Synthese als je meer wilt weten.
T: 0478-517300            E: info@synthese.nl

Ouderenadvieswerk
Synthese heeft vrijwilligers die informatie en advies kunnen geven aan ouderen. Dit kan gaan over wonen, welzijn, zorg en financiële regelingen. Het doel is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven meedoen aan de maatschappij. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Ook kunnen ze u ondersteunen tijdens een keukentafelgesprek.
Synthese vrijwilligers gaan ook op pad voor de preventieve huisbezoeken. Tijdens dit gesprek kijken ze samen met u of er ergens hulp/ advies bij nodig is en kunnen zij hiervoor tips geven. Zou u graag een gesprek aangaan met de vrijwilliger, bel dan naar Synthese 0478-517300.

Thuisadministratie Venray
Ben je het overzicht kwijt in je persoonlijke administratie? Dan kunnen wij jou daar bij ondersteunen!
Deskundige vrijwilligers bieden kosteloos, praktische ondersteuning afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Ons uitgangspunt is het terugkrijgen en behouden van de regie over jouw (financiële) administratie.
Wat doen we:
– Samen de post en de (financiële) administratie ordenen.
– Samen een overzicht maken van inkomsten, uitgaven en schulden.
– Samen kijken hoe schulden opgelost en voorkomen kunnen worden.
– Informatie geven over minimaregelingen/toeslagen.

Wil je je aanmelden voor de administratieve ondersteuning van Synthese?
Kijk eens op onze website voor het aanmeldformulier of stuur een mail naar Thuisadministratie Venray via info@synthese.nl

Back To Top